Pages Menu
TwitterRssFacebook
Meni kategorija

Tekst napisao dana нов 21, 2014 u kategoriji Košarka, Polusvet | 2 komentara

My Bad (Game)

My Bad (Game)

Kako smo već govorili, Amerikanci, a i svi ostali, imaju sklonost da košarkaške i bilo kakve druge sportske utakmice ukalupljuju u razne narative kako bi prosečnom gledaocu sport zapravo bio interesantan. Tako da na kraju ove, danas nama interesantne tekme između San Antonija i Klivlenda većinu prostora zauzima glupa Lebronova greška i reakcija posle nje, nego ono što se zapravo događalo tokom prvih 37 minuta i 50 sekundi. A šta se događalo, malo ću podrobnije da objasnim u nastavku.

Blat se već pre nekog vremena rešio da počinje sa Merionom do daljnjeg jer jedino kada su Merion i Lebron na perimetru mogu da dođu do ikakve odbrane na bokovima. Izgleda da mu se Vejters toliko smučio da sve više minuta daje Džou Herisu koji pokušava Hulk Hogan brkove, prilično neuspešno doduše.

141118-harris-625

Zaista, u prvom poluvremenu Heris je Vejtersu pojeo nekoliko minuta, da bi u drugom čak ušao i pre njega. Nisam primetio neki naročit napredak u odbrani, ali Heris je u svakom slučaju energičan i nije se usrao. Ovo nikako ne znači da Blat neće računati više toliko na Vejtersa, ali je jedan strog način da mu saopšti da mu neprestano jede džigericu.

San Antonio je i dalje bez Belinelija, Splitera i Milsa, ali i Bonera koji se prosrao, a ono što može da raduje sve ljubitelje košarke je to što odsustvo Splitera i Bonera znači – Više Dijaa!!! Kakav megacar! On zapravo sve može da uradi na parketu, da šutira trojke, prevodi loptu, dribla od perimetra do koša, i najvažnije: da dodaje. Kevin Lav je bio toliko inferioran u trenucima kada ga je čuvao da je u jednom trenutku u trećoj Blat morao da zameni čuvanje na visokim, te je Lav preuzeo Bejnsa. To nije bio dobro takođe, jer ga je Bejns onda ubio uzimajući mu skokove pod oba koša, a kada je umesto njega ušao Dankan, Lav nije mogao nikako da ga obuzda u postu.

Napad San Antonija se i dalje prilično muči, ali pod tim mučenjem podrazumevam gomilu promašenih šuteva koji su otvoreni, tako da je utisak u ovoj utakmici isti kao i u duelu SA i Klipersa od pre par dana. Jeste tekma bila gusta, ali da je SA ubacivao otvorene trojke onako kako je trebalo – ne bi bila gusta sigurno! Kapiram da će se to srediti vremenom i ulaženjem u pravu formu, ali i porvratkom trojice šutera koji su svakako značajni za njihove visoke procente za 3. Jednostavno, to je seksi motion napad u kojem lopta non-stop kruži, traži se najbolje rešenje dok se ne nađe. Uz ovakve dodavače rešenje se skoro uvek nađe i to ih je i prošle godine vodilo do titule uz dobro skrojenu i disciplinovanu odbranu. Ako se nešto bitno ne promeni, i dalje sam mišljenja da će tako biti i ove godine.

Što se tiče Klivlenda, tu imali smo dosta zanimljivih stvari da vidimo. Ne često dobrih, ali uvek zanimljivih. Medijima je naravno najinteresantnije to što je Lebronu ispala lopta u poslednjem napadu, moš misliti ispala mu lopta. Niko ne pominje to što Lav i dalje ne zna tačno šta igra, a Irving zna, apsolutno isto ono što i prošle godine kada su bili jedan od najgorih timova lige. Samo sada postoji razlika, a to je prisustvo najboljeg igrača na svetu u tom timu. Dosta su tanki, izgleda da je Lebron osuđen na to u svakom svom pohodu na titulu, ali napad i dalje nije bio loš. Prvenstveno su napadali kroz Lebron-Varežao pikenrol (Endi super završavao iz pika, ali i dodavao na trojku) iz kojeg im se otvaralo mnoštvo opcija. Toga treba da se drže što više mogu, jer iz toga dobre stvari proizilaze. Problem je odbrana, koja jeste zaustavila SA na niskom broju poena, ali sam već pominjao kako je to posedica promašenih otvorenih šuteva protivnika. Lav igra dosta loše i verovatno će uskoro mediji početi da ga prozivaju za odbranu kao i Hardena. To ne mora ništa da znači, mediji ne znaju, Harden je super igrač, kao što je i Boš npr.

Uglavnom, problema ima, ali ima i rešenja, a Bajagin savet je potpuno na mestu. Mislim da će ga Lebron poslušati, i ćutke krenuti u rešavanje problematičnih situacija.

NEMOJ DA BUDEŠ NJA NJA NJA!

Podelite sa prijateljima...Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Share on LinkedIn0
Nikola Novakovic

Autor: 

    Društvene mreže:
  • facebook
  • googleplus

2 Komentari

  1. Give it to me! Give it to me again!!!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *