Pages Menu
TwitterRssFacebook
Meni kategorija

Tekst napisao dana јун 9, 2015 u kategoriji Polusvet, Pop Kultura | 0 komentara

Demdža i Džoni objašnjavaju Gemotron – S05E09

Demdža i Džoni objašnjavaju Gemotron – S05E09

Damjan “Fookin’ legend of Gin Alley” Kulundžić

Ko ne može da se seti čemu ovaj nadimak u sredini – u čast Karla Tanera, lika koji ne postoji (ili barem ne u bitnoj ulozi) u knjigama, ali je u seriji bio jedan poprilično veliki car koji bi I sada jedini mogao da se suprotstavi Vajt Vokerima i naslaže im lobanje u svoju kuhinjsku kolekciju, jer on je fookin’ legend of Gin Alley!

https://www.youtube.com/watch?v=kMPJU0Z9qrg

To jest bio je dok ga Džon nije mučki ubio s leđa. Vječnaja pamjat!

A kao što ste već i navikli na Polusvetu – mi dolazimo u posed poverljivih informacija, pa tako i ovaj put za tebe, mnogobrojni čitaoče, imamo iznenađenje! O da, dobro si pretpostavio, to je tajni plan Džejmija Lanistera kako da izbavi Mirselu iz Dorne (koji je očigledno crtao i pisao lično – svojom levom bangavom rukom).

KLIKNI DA SE UVEĆA DA MOŽEŠ LEPO DA ČITAŠ, A NE DA ČKILJIŠ!

Ne znam da li je Dejvidu Beniofu i Denu Vajsu scenario za Dornu upao slučajno u wc šolju pa su morali da na brzinu naprave drugi, ili šta već, ali ovo je daleko najslabija priča u ovoj sezoni, a možda i u seriji uopšte. Na stranu što su imali ukupno 10 glumaca sa sve statistima koji su učestvovali u ovom delu priče, na stranu što se od novih likova ne zna ko je jadniji, na stranu Obara Sand koja sa sve svojim akcentom izgleda kao da si je ubacio iz nekog lošeg sitkoma, na stranu što je zaplet bio na nivou doktorata Nebojše Stefanovića zvanog Buger, sve sve ali ovu prejadnu scenu im neću oprostiti:

https://www.youtube.com/watch?v=sD8s4s6VJ30

Posle 10. epizode Džoni i ja (i možda još po neko od Polusveta) ćemo imati poseban tekst koji će se baviti svim dobrim i lošim stvarim iz ove sezone i  SPOILER ALERT – dosta materijala iz Dorne će se naći na listama, pogađajte kojim.

Džoni

Demdža je dobro opisao fijasko zvani Dorna u petoj sezoni, tako da ću se ja baviti ostalim poukama ove epizode.

Dakle, životne istine koje su se dale naučiti iz ove epizode:

1) Džora bi bio mešavina Vičeslava Veselog i Jana Železnog da kojim slučajem živi na planeti Zemlji (i to verovatno u Češkoj). Ono koplje je bilo ozbiljno snažno i ozbiljno precizno.

jan zelezni

2) Sledeći put kada se budete žalili na obezbeđenje stadiona i hala u Beogradu, setite se kakvo je obezbeđenje u fighting pitovima u Esosu, pa onda nek vam bude drago. „Veliki propust u organizaciji“ sigurno je napisao delegat pošto su Harpije izvadile maske i noževe/mačeve, a pre no što su ga preklali.

3) Školjke su dobre za znate-već-šta.

4) Ministara-magaraca ima u različitim vremenskim periodima i u različitim svetovima epske fantazije kao što su post-tranziciona Srbija ili Vesteros tik posle Rata pet kraljeva. Ovde imaš Velju Ilića, tamo Mejsa Tajrela.

mejs tajrel

5) Ne veruj Gemotronu! Gemotron to stalno radi! Kao, Stanis je odjednom postao brižan otac, racionalan vojskovođa, interesuje se kod Sema za Oružjem protiv Otmičara, kaže da mu je omiljeni album BarbieCue iz 1996… ne, to je drugo, prebacio sam se. Raspituje se za oružje protiv Vajtvokera, savetuje se sa Davosom, poštuje Džona, i onda kao cap! ajde da se pripali ćera. Mislim, jasno je da su namerno pravili kulu od karata koju će srušiti jednim potezom, kao što su to radili sa Robom, sa Džofrijem, sa Tajvinom, s tim što su ovi izginuli, a Stanis je večno ostao najgore moguće govno. Mislim, sada kao pravi smart-ass moram reći da Stanislas Vavrinka iz knjige to nikada ne bi učinio. A možda i bi, otkud znam.

6) Dakle, istina vezana za Stanisa i Širin je to da ne treba da se osećate ozlojeđeno što vam roditelji nisu kupili dres Saše Ilića kada ste imali 11 godina, ili što vam nisu kupili Plejstešn dvojku, treba da budete zahvalni što vas nisu spalili da bi vas žrtvovali nekoj sekti.

7) Zmajevi su zgodniji za jahanje nego što se misli, imaju one malene ručke po kičmi za koje možeš da se uhvatiš da ne bi pao dok na njima letiš.

Podelite sa prijateljima...Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Share on LinkedIn0
Nikola Novakovic

Autor: 

    Društvene mreže:
  • facebook
  • googleplus

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *