Pages Menu
TwitterRssFacebook
Meni kategorija

Tekst napisao dana авг 14, 2014 u kategoriji Košarka, Polusvet | 0 komentara

Kevin Durant i još 11 nekih likova

Kevin Durant i još 11 nekih likova

Krzyzewskom su još pre početka priprema i svega otkazali Lebron, Carmelo, Paul, onda je oktazao i Love da bi video gde će i šta će, pa je onda iz nekog razloga otkazao i Blake (držim da je baš jadan zbog toga, realno kapiram da su svi jedva čekali da vide Blejka u nekoj tekmi protiv npr. nesrećnih Novozelanđana kako zakucava u koš i loptu i dva odbrambena igrača). Otkazao je i Westbrook, malo da dane dušom posle svih onih silnih operacija. E, onda se i George onako užasno polomio, tako da je do danas ostalo njih 19 NBA glava na koje se računa da će na Durantovim leđima opet surovo da počiste sve pred sobom kao i 2010.

 

Toga se svi sećamo, to je ono prvenstvo na kojem smo poslednji put bili dobri, a Amerikanci su zapravo bili poprilično sranje, sa Durantom, koji još nije bio neki totalni superstar, sa Roseom koji nije mogao da se sastavi, pa je onda te sezone bio MVP. Bila je gomila mladih igrača (plus Odom, Billups, Chandler i donekle Iggy) koji su, sa izuzetkom pomenutih, manje-više stajali tu ko zombiji i čekali da Durant da koš što je on najčešće i radio. Sa takvom nikakvom igrom oni su se lagano prošetali do titule i stavili do znanja da treba da bude jasno da su oni najbolji na svetu, jer su najsnažniji, najbrže trče, najviše skaču i boga mi, najbolje šutiraju (i najviše se drogiraju hohoho).

 

Onda je došla Olimpijada, malo je bio jači turnir, Španci i Litvanci su ih realno dosta iscimali, ali su oni poveli i Lebrona i Carmela i sve ostale koje vode po Olimpijadama tako da ni tu nisu imali naročitu frku. Sad je novo Svetsko prvenstvo, ali je sad fora sto je to sad FIBA World Cup, što je sada zajebanije zbog učešća NBA u organizaciji turnira, pa su Ameri izgasirani da i na to krenu sa najjačim oružjem. Ali, desilo se svašta, mnogi su im otkazali, tako da su sada ostali sa sledećim:

 

Plejevi: Curry, Irving, Lillard, Rose, Wall

Bočni: DeRozan, Durant, Harden, Beal, Hayward, Korver, Parsons, Thompson

Visoki: Cousins, Davis, Drummond, Faried, Plumee, Millsap

 

Sada to izgleda ovako, kada složimo na te sirove pozicije, bez uzimanja u obzir da mnogi bočni mogu veoma dobro da glume visoke u streč postavama, da mnogi od ovih plejeva zapravo i nisu mnogo plejevi već vrlo iskoristivi bekovi-šuteri.

 

Danas je Coach K skratio sa Dream Team spiska Walla, Beala i Millsapa. Dok za Millsapa to izgleda prilično realno, s obzirom da su ga kasnije zvali, čisto zato što su im falili visoki za trening. Millsap je igračina, odlično streč oružje u napadu, a i bije se za skok, samo što u ovoj konstelaciji njegovi kvaliteti nisu ništa što ne mogu da obezbede niži igrači u napadu, a viši u odbrani i skoku. Sa backcourtom Wizardsa je već malo drugačije, oni su svakako imali svako pravo da se nadaju da će putovati u Španiju, a zašto nije bilo tako, pokušaćemo da ispametujemo ispod. Uglavnom, glavni pobednik ovog precrtavanja je sigurno menadžment Wizardsa, koji startuje svoj trening kamp sa svoja dva najbolja igrača i ide da juri finale istoka sledećeg maja.

 

 

Onda, ko sigurno ide? Sudeći po ovom deficitu visokih izgleda da idu sva od ove četvorice koje sam gore naveo (osim Plumleea koji realno ne donosi apsolutno nikakav kvalitet koji već u boljoj verziji nema Drummond). Ide verovatno čak i Faried (njegove homo mame će biti ponosne kada okićen zlatnom medaljom bude slušao Star-Spangled Banner). Mada ne bih mogao da kažem da sam sto posto siguran. Faried je jedna dosta precenjena mašina za skakanje i utrpavanje otpadaka, ali pored toga donosi malo šta. Durant je dosta minuta proveo na četvorci, Parsons u nižim postavama takođe, tako da ne bi bilo nemoguće da Farieda ne vode, ali ipak ostajem pri tome da očekujem četiri visoka u timu. Davis će sigurno startovati, i biti posle Duranta verovatno najvažniji igrač tima, lik koji drži reket, a samim tim i celu odbranu pod kontrolom. U nekim situacijama možda probaju i visoku petorku sa Davisom na četvorci, npr. to bi bio dosta nezgodan match-up Špancima, tj. Gasolu i Ibaki. Back-up petica je bez problema Boogie Cousins, koji je iskidao prošlu sezonu baš kao i Anthony, popravio se i on u odbrani, ali se najviše očekuje da razgrće pod tuđim košem, jer praktično nema nikoga ko može snagom da mu parira, osim dobro Raška. Drummond je zverina fizički, ali je još klinja, ali svakako će dobro doći kao osigurač u reketu.

 

Dalje, od bočnih, sigurno idu Durant i Harden, jer su, je li, Durant i Harden. Od njih se očekuje da budu dva primarna kreatora, ali će u svakom slučaju biti zanimljivo kako će da se dogovore da sa Stephom i Irvingom, pošto ne verujem da će ova dvojica plejeva biti zadovoljna da sede u ćošku i glume spot-up šutere. U svakom slučaju Curry i Irving su sigurni, a i veliku prednost im daje to što su obojica praktično dvojke koje kreiraju za sebe.

 

A da glumi spot-up šutera, boga mi, neće ni Lillard. Lillard je ovde možda i najograničeniji od plejeva, ali dokazano ima najveća muda i ne boji se crnog đavola, tako da mi deluje da je i on prilično siguran. Siguran je i Rose, delovao je dosta dobro na onim scrimmage partijama gde se George polomio, tako da će i on sigurno ići.

 

E sada, ko će tu spolja da igra odbranu? Neće niko, nego će da se sprdaju i da puštaju protivničke spoljne igrače da ulaze unutra gde ih čekaju Davis i Drummond i Cousins, a u napadu će da gledaju da daju više koševa od protivnika, eto tako deluje da razmišljaju. Tako jedino izgleda mogu da se objasne Lillard i Irving pre Walla. Ako dođe žuta minuta i ako bude trebalo da se stisne spolja, teško da će moći, Rose nije tako brz više, Irvinga i Lillarda doslovno boli kurac da igraju odbranu, Stepha manje-više isto, za Hardena neću da pričam, Parsons ništa mnogo bolji. I ko će tu onda da igra odbranu ako slučajno zatreba? Pa Durant, ko će. Jadan momak, posle onolikog mučenja u OKC-u gde je trebalo sve rupe da zapušava, deluje da će i ovde biti dosta slično.

 

Znači, rekli smo, 4 visoka, 4 pleja i Durant i Harden, i koja još dvojica? Nemam pojma, ja bih još tu birao Parsonsa jer može na 4 i Klaya jer može malo da igra odbranu. A Coach K je stalno vodio po jednog šutera koji bleji u ćošku i čeka da se osladi lošim preuzimanjem. To je za Klaya bleja, ho ho ho.

 

Znači:

 

Plejevi: Curry, Irving, Lillard, Rose

Bočni: Durant, Harden, Parsons, Thompson

Visoki: Cousins, Davis, Drummond, Faried

 

Nema šanse da bude to što sam rekao.

Podelite sa prijateljima...Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Share on LinkedIn0
Nikola Novakovic

Autor: 

    Društvene mreže:
  • facebook
  • googleplus

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *