Pages Menu
TwitterRssFacebook
Meni kategorija

Tekst napisao dana мај 18, 2015 u kategoriji Košarka, Polusvet, Sport | 0 komentara

Košarkaški sladokurci Night

Košarkaški sladokurci Night

Ćao, danas je praznik za sve košarkaške sladokurce. Rešio sam da ga propratim u ovom solilokvijskom maniru dnevnika koji ću zapisivati uporedo sa gledanjem tekmi. Ovo je plan: odgleda se celo finale Evrolige Real-OLY, onda na ostatak Zvezda-Partizan i na kraju ostatak sedme utakmice finala Zapada: Hjuston-Klipersi (trebalo bi da bude celo drugo poluvreme).

Da se bacimo na finale EL. Prvo polufinale nisam stigao da odgedam, i onda naravno, kada sam došao tamo gde se tekma gledala, svi su mi rekli da je tekmba bila fenomenalna. U tom trenutku mi je postalo jasno da će ova koja sledi (Real-Fener) biti sranje, što se i obistinilo. Real ih je nabio i izgleda stvarno moćno. OLY sam malo gledao protiv Barse i super igraju, ne baš lepo, ali gotivno u smislu da imaju te pokretljive visoke sa kojima mogu svašta u odbrani, ali i sposobne šutere spremne da te s vremena na vreme zatrpaju trojkama (ne kao Real, naravno).

Prva četvrtina

Nisam mnogo gledao EL ove sezone, dosta je tome doprinelo i to što je Partizan nije igrao prvi put posle mnogo godina, tako da je nije ni bilo na PLSV.

Uzeo sam jagode da jedem, prve jagode ove godine, iznenađujuće su neplastične.

Prva četvrtina je zaista dobra, čak i uprkos Ilajdžinom komentaru. Tempo je brz, šutevi ulaze, intenzitet je zadovoljavajući, mada je on jedina stvar koja nije ni dolazila u pitanje, jebi ga, finale je Evrolige.

Ajon odmah pravi dve lične, te ulazi Burusis posle skoro cele tekme neigranja prekjuče, ne radi ništa na terenu, te ga ubrzo menja Sloterica na petici. Može se to protiv Olimpijakosa, budući da oni ionako nemaju neku tešku peticu koju je potrebno čuvati u postu, a Sloter uprkos manjku centimetara donosi sasvim solidnu zaštitu koša.

Jedini greh ovog Lodžeskog, koji je izazvao da ga zamrzim, i da zamrzim njegovu odličnu četvrtinu, je taj što ima pogodno prezime za uzvikivanje i što Ilajdža ne propušta priliku da radosno usklikne LLLLLLOOOOODŽESKIIIIII!!!!! svaki put kada dotični da koš.

Real je smislio (dosta logično) da menja čuvare dok ne izmori Spanulisa. Dosta su ga neutralisali Kerol i Ljulj, tako da ga nije bilo mnogo u napadu OLY-ja. Ali nije ni silovao, verovatno opet čeka četvrtu da pošizi i ubaci sve.

Druga četvrtina

Reklama za novi YUBAC kamp je do jaja, stoji jedna slika deset sekundi na ekranu. Posebnu pažnju privlači kamp za centre koji će voditi Vlade Đurović i Kosta Perović, mada ni Game Camp sa Vladimirom Štimcem nije ništa manje atraktivan. Tu je i reklama za Teodosićev sladoled, koji, mora se priznati, dosta jadno izgleda. Ovom prilikom bih naglasio da će uskoro biti i recenzija sladoleda na PLSV. Nisam shvatio šta su nagrade, tu se pominje i neka dosta jadna basket igrica za andoid. Reklamni blok zatvara neprejebivi hleb Tonus.

300104554l

Olimpijakos ima ove zveri na četvorkama i peticama i onda su užasno nezgodni jer lagano sve preuzimaju u odbrani.

Ulazi i KC Rivers koji posle one kanonade kenjanja prejkuče vrlo verovatno neće ubaciti nijedan poen danas.

Lafajet i Slukas predvode drugu petorku i to ne izgleda toliko loše do nekog trenutka kada počinje da izgleda loše i napad Olimpijakosa potpuno stane. Zašto sirena za kraj napada zvoni kao alarm na kolima na parkingu? Trubne jedno 5 puta iz nekog razloga.

Druga je četvrtina, i stao tempo, sve neki glupi koševi padaju.

Serđo Skariolo sedi sa nekom prepičkom i zalizanom frizurom, time potvrđuje staru izreku našeg naroda: ne jebe lep nego Italijan.

Ovde moram primetiti da su nesportske lične u Evropi su potpuno sranje, ova Petvejeva je smešna, klasičan malo jači faul. Nema u tom faulu ničega nesportskog, samo je malo žustriji jer je namenski.

Na oko 5 min do poluvremena se vraća Spanulis. Čuvaju ga mišići koji se odazivaju na ime Rivers, Rivers ne može da ga isprati nogama te ga Spanulis ubija – od kada je Spanulis ušao napadi Olimpijakosa su izgledali ovako: koš, bacanja za Danstona, bacanja za sebe (koji mu kurac sa bacanjima? promašio je 3 od 4), naravno odmah posle ta tri promašena bacanja Spanulis gubi koncentraciju i cima erbol sa 10 metara.

OLY žešće trokira, a Real ipak uspeva nekako da se odvoji mada nisu ni oni sjajni; Mačiulis ubacuje 9 poena u četvrtini. Veliki hastler taj Mačiulis, radi sve što ti treba.

Zanimljivo je da se navršilo skoro celo Realovo poluvreme bez centra, od kada je Ajon dobio dve lične, i Burusis malo fejlovao, igraju sa Sloterčinom na petici. Nekada zapravo deluje ovaj Laso da bukvalno nasumice bira igrače sa kojima igra, ali su mu nekih večeri svi toliko dobri da nema neke veze.

Ilajdža prijavljuje i da je jedan jedini Brat Pantela u hali, ovo je već događanje. Tu je i Sale Đorđević, koji jeste car, ali je i dalje mnogo manje interesantan od Pantele kao posetilac finala Evrolige.

Reklame: Bengay – problematično ime gela.

071709

Što više razmišljam to mi je jasno da je Olimpijakos carski tim – ne znaju ni oni kako ostaju u igri do kraja. Nekim poenima na silu, nekim glupim faulovima koje protivnici prave na dugim dvojkama, skokovima u napadu, iznuđivanjem fauova u napadu… Kako god, bitno je da ostanu u dometu u poslednjih pet minuta, a onda imaju dva ludilo klouzera i uvek nekako jebeno dobiju. Na to miriše i sada.

Jebi ga, Riversa je usrala jedna trojka, umrlo mi je predviđanje.

Kraj poluvremena, druga četvrtina je bila prilično porazna tako da se vratilo u neku normalu, da ne kažem da je utakmica bila tvrda prava prvenstvena.

Poluvreme je, valja ga prekratiti gledajući Kežmana kod Marića:

Marić: Kada si igrao u Istambulu, kakva vam je bila kuća? Da li je bila kao u seriji o Sulejmanu?

Kežman: Pa sigurno da je bila lepa, sigurno da su oni obezbedili uslove… bla bla bla… kenja nešto… bla bla…

Marić (prekida ga): Tebe kada budu pitali da li si gledao turske serije, ti možeš da kažeš: ”Gledao? Živeo!”

Kežman: …

Treća četvrtina

Real kreće sa Ajonom, Ljuljara najbolje čuva spanulisa, ima jako brze noge i može da ga prati, a uz to je i krupan i agresivan, loš meč-ap.

Upravo molim boga da Lodžeski ne da neki koš da ne bih morao da čujem Ilajdžu kako viče Lllllodžeskiiii!

Delovalo je kao da OLY gubi konce, Real otišao na 11, ali Olimpijakos daje neke poene iz tranzicije i opet su tu – na dva poseda. Šunjaju se do kraja u kojem se uzdaju da će Spanulis i Printezis ubaciti sve.

Reklame. Ета хљеб трећева тисућиљетија.

Ljuljara dobio treću, ulazi Kerol da čuva Spanulisa, sad će lakše Olimpijakos da zavrti napad.

Lodžeski je dao trojku, jebi ga, Lodžeski daje poene – ipak će ovo biti Ilajdžino veče.

Posle 4 glupa poena Olimpijakosa u tranziciji slede trojka posle dobre cirkulacije, trojka iz tranzicije (LLLLLLLLLLLLLOOOOOODŽESKIIIIIIIIIIIIIIII) i dva ulaza iz tranzicije (Printezis i Slukas), Real iz nekog razloga odbija da se vraća u odbranu i to je to – serija – 12-0 Olimpijakos je ponovo u utakmici.

S druge strane, Realova sreća je da Mali mormon igra onu jednu od sedam utakmica u kojima zapravo pogađa te trojke koje nemilice puca, a kada pogađa onda jebeno sipa.

Хљеб Тонус – будте стројнимa без галадаванија!

Mali mormon doneo momentum realu, realov napad radi punom parom. Real pravi razliku niskom petorkom Sveti Sava – Mali mormon – Rudi – Noćioni – Sloter koja gazi u napadu.

Kraj četvrtine, Real je izbegao metak, jednostavno su ubacili dovoljno da ostanu u prednosti od 7. Ova petorka stvarno mnogo ubacuje, a ne mora mnogo da brani jer Olimpijakos ništa ni ne radi.

POLI PROTEKTOR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! To je parče plastike koje se stavi na parizer da vam se parizer ne sjebe, ukoliko neko ne zna. A slogan: Nikad ne možete bititi dovoljno ludi za Poli?!?! Jel to kao neka autoironija?!?!?

poli-protektor-top

Četvrta četvrtina

Pa što ne držiš duže onu nisku petorku Pablo Laso, pička mu materina? Što sada vraćaš Ajona kad igra loše, a vadiš igrače koji igraju dobro? Zašto se to toliko često dešava? Zašto to treneri rade? Zašto? Zašto? Zašto?

Olimpijakos za sada igra direktno katastrofalno, da li mogu opet da naprave nerealno iznenađenje?

Počela sedma pre desetak minuta, jebi ga, brzo će ovo valjda.

Olimpijakos je prejadan, sada kao jure razliku pa pucaju neke trojke, odvratni su, gube 12.

Čak i Ilajdža priziva „magiju Vasilisa Spanulisa koja bi donela još jedan preokret“.

Mora se naglasiti krajnje šmekerska partija Noćionija, nikada nije podcenjeno imati staru kuku glue-guy-a. Trojka tamo, ukradena za kontru vamo, faul koji seče kontru tamo, banana vamo i on je bio drugi najbolji igrač tima večeras.

Dva i po minuta je do kraja i četrnaest razike, jebem mu mater, ne znam stvarno ko ovo može da stigne. Ovaj Olimpijakos koji ne može da pogodi ni za jedan, ni za dva, ni za tri, sigurno ne.

„Teško se izgovara, lako se pije“ kampanja je začuđujuće duhovita u ovom advertajzing moru reklama u vreme košarke. Samo da pivo još nije toliko buđavo.

Minut i po do kraja i minus 14 – odlično vreme da se setiš jednog od svojih najjačih oružja (Printezisa u postu protiv Rudija).

To je to, kraj.

Da li je Real našao recept za pobeđivanje u košarci na tragu „ako kaniš pobjediti, ne smiješ izgubiti“? U njihovom svetu to glasi: „Šutni puno trojki iz (relativno) izglednih pozicija i ubaci ih u visokim procentima“. Za to ti trebaju samo igrači koji umeju da driblaju, dodaju i šutiraju.

Oni su zapravo uradili isto ono što su u Olimpijakosu uradili pre par godina – igrali najimpresivniju košarku u Evropi par sezona, a onda, kada su ostali bez možda i najzvučnijeg imena – uzimaju titulu. Isto se desilo i Olimpijakosu kada su ostali bez Kleize, a tako je i Realu sa Mirotićem. S tim što je tada Olimpijakos imao bitnu promenu na klupi, a ovde je Laso sve vreme.

I IIIIIIIIIIIIDEEEEMO NA GEJM SEVN!

Ovde u NBA je super jer ima gomiletina pauza, taman da sredim post.

Da se zna, uključujem se na 22-15 za Hjuston, ako iko ovo bude ikada čitao, i ako stigne do ovog dela u tekstu.

Malo lage sudije za Hjuston, ovo na kraju prve je bio čist faul na Krofordu, i ovo nije bio koš-faul za Terensa Džounsa, šutno je debelo posle faula.

Otišao sam da gledam derbi sa ćaletom.

Partizan igra identično, ali se bori, svaka čast. Gledam u ovom trenutku dok pišem već jedno 4 minuta, i već sam video Crno Dete, No Beard-a i Štiglića (Štiglić je nadimak koji sam upravo izmislio za Vanju Marinkovića). Ne može Mačvan nikako ovo da dobije, ne bi mogao ni sa nekim boljim igračima.

A Zvezda je, ovu treću četvrtinu koju gledam, odigrala dosta jadno. Imam razloga da verujem da je ta jadnoća bila prisutna i u prvom poluvremenu. Relativno ozbiljan roster sa ne preterano velikim rupama, kao što je Zvezdin, teško može da ima problema sa rosterom koji u rotaciji ima dva visoka, pa ma ko da su oni.

Počinje četvrta četvrtina, a RTS kasni 20 sekundi u prenos. Denda je u punoj formi, propraćen jednim od svojih mnogobrojnih powered by Rubin Kruševac gostiju.

Ovo je potpuno identično kao polufinalna serija Jadranske lige, makar što se tiče Partizanove napadačke nemoći, a zbog toga i što se tiče rezultatske neizvesnosti.

Ali, kao što je to već poznato, gledam i dalje jer:

mrzim sebe volim partizan

Na RTS-u dominiraju reklame u kojima ti govore da je u nekoj radnji neka tunjevina jeftinija u toku određenog vremenskog perioda. Manje su zanimljive od ovih evroligaških, obično sadrže neke mlade i urbane ljude i reči paket, ponuda i elegancija.

Zvezda ne može da pogodi duge dvojke, ali u svakom slučaju dolazi do dovoljno lakih polaganja kako bi održala razliku oko deset.

Gde je Zvezdina najveća prednost? U energiji, jednostavno je više ima budući da ima više igrača u rotaciji, ali i fizički daleko spremnije igrače. Ili igrači Zvezde deluju spremnije budući da imaju luksuz da se odmore tokom tekme? To je kokoška-jaje priča i u nju uopšte nije bitno ulaziti. Dalje, Zvezda je napadački mnogo raznovrsnija i preti na mnogo više načina. Sa druge strane, Partizan je u trenutku kada pišem ovo u petorci Crno Dete – Milosavljević – Štiglić – Andrić – Milutinov, tako da je ovo moje pametovanje zapravo apsolutno nepotrebno.

Pukli smo, Kalinić doktor.

Ajmo nazad na NBA, taman počinje poluvreme, mada nije isključeno da se prebacim na Ulicu lipa ili tako neko sranje, već sam vas jednom zajebao.

Pol napada, dolazi do reketa, zapravo jedini od Klipersa koji je aktivan. Gde je Blejk? Šta ste učinili sa onim tripl-dabl Blejkom iz serije sa San Antoniom i sa početka ove serije? Da li je Džoš Smit njegov kriptonit? Da li je to bila njegova uloga ol-along?

Ćale ulazi i gleda sa mnom. Vidi Hardena i kaže vidi ga ovaj vehabija. Vidi Meta Barnsa i kaže vidi ga ovaj magarac. I onda gleda onda jedno 5 minuta i kaže pa bolji su ovi beli. I jesu, Klipersi su ubijeni u pojam, nema aktivnosti na visokom postu, nema haj-lou igre, nema Redikovog trčanja kroz blokove.

Pablo De Puta Madre Priđoni! Koliko je namazan, koji car. Trebalo mi je malo da odrastem da shvatim koliki je car, kada sam bio mlađi me je nervirao što je tako običan, tek sad izvaljujem koliko je genijalno ovo što radi on, i što radi Pirs, i što rade ti ostali NBA igrači koji su izgubili fizikalije, ali ostali cerebralne atlete.

Priđoni je dao impuls ukradenim loptama, a razliku čuva Harden svojom Hardenskom igrom – brz prvi korak, pa bacanja.

U četvrtoj je ista priča, samo što sada svi pod utiskom od prošle utakmice očekujemo čudo umesto da mu se nadamo. Što više vremena prolazi, to je čudo manje izgledno, pogotovo što se u timu u plavim dresovima nije predao još samo jedan igrač, i to onaj najmanji.

Kako je samo Hjuston izgledao drugačije u utakmicama tri i četiri. Ako jednom budemo imali WTF momente NBA košarke, ovaj povratak Roketsa će sigurno biti među njima.

Povratak Poli Protektora!!!!!!

Plavšić i Radojević, koliko god se ponekad možda pravili pametni, su sasvim solidni komentatori, a pogotovo su melem za uši posle Iladjže, Dende i Dendinog powered by Rubin Kruševac gosta.

Hahaha jebote koliko je dobar ovaj faul Krisa Pola na Dvajtu koji „nije heking“. Haha kako ga je zaskočio!

To je to, možda je i najpravednije to što je Ariza stavio tačku na seriju. Ariza je car, odigrao je doktorsku seriju.

Prošlo je 12, bila je lepa vožnjica, nadam se da uskoro slede neki koherentniji tekstovi koji će se ticati finala konferencija.

Podelite sa prijateljima...Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Share on LinkedIn0
Nikola Novakovic

Autor: 

    Društvene mreže:
  • facebook
  • googleplus

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *