Pages Menu
TwitterRssFacebook
Meni kategorija

Tekst napisao dana авг 24, 2015 u kategoriji Košarka, Polusvet, Sport | 8 komentara

Najave za Evropsko prvenstvo: Boranija

Najave za Evropsko prvenstvo: Boranija

Najave za Evropsko na Polusvetu!

Ako budem imao vremena, uslediće kratki pregled svake od reprezentacija koje će ovde učestvovati. Rešio sam da ova 24 tima razvrstam u četiri grupe, i o svakoj od tih grupa napišem po jedan kraći pregled (možda o ovih 4-5 najboljih timova napišem i posebne tekstove, videćemo kako budem stigao). Imamo četiri grupe kao što rekoh: u prvu spadaju potpuni buljaši, u drugu loši timovi koji nikako neće moći da se uključe u razgovor o medaljama, u treću dobre ekipe koje mogu da namuče i iznenade favorite, a u poslednju, četvrtu, timovi koji sa pravom pretenduju na polufinale. Timove sam sortirao po svom ličnom power ranking-u od najgoreg do najboljeg, i taj izbor, kao što ste do sada i navikli ovde na Polusvetu, nije zasnovan ni na kakvim statitikama, čak ni na velikom broju odgledanih utakmica, već isključivo na mom paušalnom pogađanju. Mislim, ne uzimajte taj raspored za ozbiljno, jednostavno sam morao nekako da ih složim.

Grupe se zovu BORANIJA, LOŠI, ZAJEBANI, IZAZIVAČI.

Krećemo, prva grupa:

BORANIJA

Kao što znamo, kvalitet EP u košarci je povećanjem broja učesnika znatno opao, tako da kvalifikacije za Evropsko sada služe da bi se odvojili oni koji znaju pravila košarke od onih koji ne znaju. Na samom prvenstvu tako imamo loše timove, npr. ekvivalent tome u fudbalu bi bio da igraju Moldavija i Jermenija, možda je čak i ovo previše optimistično. Na Evropskom u fudbalu uvek imaš autsajdere (često domaćine), to je normalno, ali te ekipe su autsajderi zato što su one prosečne pa ne mogu da se nose sa vrhunskim timovima. U košarci, na Evropskom, autsajderi su autsajderi zato što su prosto užasni.

Problem je takođe i u tome što mnogi timovi imaju velikih muka sa otkazima igrača – da Bosancima igraju Mirza, Nihad i Jusuf uopšte ne bi bili loši, ili Rusima da igraju Mozgov, Hrijapa, Kaun i Šved. Čak je ovo prvenstvo i kvalifikaciono za Olimpijadu, zamislite kako bi bilo da nije, tj. ne morate da zamišljate, setite se Evropskog 2013, nikom živom iz NBA ne padne na pamet da dođe da igra. Možda je i bolje to što će uvesti da se Evropsko odigrava na četiri godine, čisto da bi se kvalitet podigao. U stvari kenjam, nije bolje, ovako sam navikao da svake godine u septembru gledam međunarodni turnir u košarci, ceo život tako radim. Bolje je kad stalno imaš nešto, pa makar morao da gledaš Estoniju predvođenu Kangurom.

Kako bih još bolje ilustrovao kako ovo takmičenje nije dovoljno kvalitetno, postaviću vam pitanje: jel može neko da se seti neke zemlje koja bi trebalo da igra Evropsko po reputaciji, a ne igra? Osim Crnogoraca, naravno (ako neko iz Crne Gore čita ovo i ume da objasni kako je Crna Gora ispala od Holandije, neka slobodno ostavi komentar (dva puta su izgubili, alo! Pet razlike kod kuće, 13 u gostima!!!!)). Od neplasiranih za koje znaš da umeju da igraju košarku, tu, pored Crnogoraca, eventualno nije Velika Britanija, ali kad znaš da su kvalifikacije igrali bez porobljenih afričkih košarkaša, sa nekom belom bagrom iz paba, i tu ti je sve kristalno jasno. Ako tvoja zemlja iole ima kulturu igranja košarke – igraćeš na Evropskom. A veoma moguće i ako nema.

Za svaki tim sam uveo po tri stalna pitanja, kao fin rezime, to su:

 1. Ko im je crnac? („Crnac“ ne mora nužno da bude crnac, on predstavlja bilo kog naturalizovanog stranca kog savez zemlje plati da igra za nju, no, uglavnom je taj lik crnac iz Amerike, tako da ćemo ga mi ovde zvati crnac.)
 2. Ko im je trener?
 3. Ko im je najbolji igrač (a da nije crnac)?

I verovatno najgori tim na predstojećem prvenstvu je:

24. Holandija

Inače se trudim da se držim srpske transkripcije kada pišem ove tekstove, jer ono, stalo mi je da budu koliko-toliko pismeni, ali sada stvarno ne bih ulazio u to kako se transkribuju imena sa holandskog, a ne bih ih ni sakatio sopstvenim pretpostavkama, pa će stajati u originalu. To će važiti i za ostale zemlje sa kojima bude problema.

1899-12-30 00:00:00 Rik Smits of the Indiana Pacers shoots against the Los Angeles Lakers 14 June, 2000, during the first quarter over game 4 of the NBA Finals at Conseco Fieldhouse in Indianapolis, IN. The Lakers lead the Pacers 2-1 in the best-of-seven series. (ELECTRONIC IMAGE) AFP PHOTO/Jeff HAYNES

Kada se pomenu Holandija i košarka uglavnom se svi sete Rika Smitsa, kao najpoznatijeg njihovog košarkaša ikada. Ali, jasno je da u moderno vreme Holandija nikada nije imala košarkašku selekciju vrednu poštovanja. Vremenom su tu bili i Fransisko Elson (NBA šampion sa Sparsima), kao i večno NBA drvo za kraj klupe, Den Gadzurić koji je uz to imao toliko srama da uvek odbija da igra za reprezentaciju. Na Polusvetu nemamo nikakvu ljubav za igrače koji kuliraju reprezentaciju, to je nevaspitano i nije lepo.

U prošlosti je Holandija dosta redovno i igrala ta evropska prvenstva, od toga najuspešnije je bilo ono 1949. u Egiptu (?!). Ali, u poslednjih dvadesetak godina služe za sprdnju. Toliko da je savez 2012. rešio da raspusti nacionalni tim, jer više niko nije hteo da daje pare za to. I tako oni nisu imali reprezentaciju dve godine, dok se igrači i sportski radnici u košarci nisu pobunili i neka televizija je došla, dala im kintu, i sada postoje.

U međuvremenu su im ovi iz FIBA uzeli dve pobede u nekim kvalifikacijama jer se ispostavilo da su izvesni Šon Kaningem i Mohamed Kerazi stranci. To dosta opisuje stepen organizacije koji FIBA iskazuje u ovim nižim kvalifikacijama. Zamisli, molim te, oni igraju, pobede, i onda FIBA kaže neeeee, ne može to, ovi su stranci. Pa kako su igrali ako su stranci onda uopšte? Jebi ga.

Zapravo najveći uspeh Holandije se desio prošle godine kada su izbacili Crnogorce. Mislim, super, svaka čast, ali za Crnu Goru je ovo dosta blamantno, i samo znak da mora da krene ozbiljnije da radi na nacionalnom planu, jer oni stvarno imaju igrače sa kojima mogu da prave dobre rezultate, a ne ovako da se sramote.

Ko im je crnac?

Lion Vilijams. Nekakav plej, a može da igra i dvojku, u kvalifikacijama je pomenutom Šonu Kaningemu bio rezerva. Kada već uzimaju „crnca“, zašto onda ne uzmu nekog boljeg? Zato što je ovaj njihov domaći, rodio se u Holandiji, verovatno mu je ćale tu igrao, mislim, nemam pojma samo lupetam. On je petica na ovom klipu:

Ko im je trener?

Toon Van Helfteren. Najveća legenda i glavni lik ovde, svi ga vide kao neviđenog cara koji je najzaslužniji za njihov plasman na neko relevantno košarkaško takmičenje posle 25 godina. Kada kažem svi, mislim na sve koji znaju da košarka postoji kao sport, oko 0,5% stanovništva Holandije, moja je procena. Kada je došao na mesto trenera reprezentacije 2012. savez je, kao što sam rekao, raspustio reprezentaciju i on je baja na svoj spisak pozvao 42 igrača, koji su ga svi redom odjebavali, te je prvi trening krenuo sa sedmoricom. I pritom sve vreme radi kao volonter. Kao neki od onih glupih sportskih filmova, jebo te. Bravo Toone, bravo care!

Ko im je najbolji igrač?

Budući da su Holanđani baš visok narod generalno, imaju više iskoristivih visokih igrača. Nažalost, svi ti visoki ljudi nemaju gde da treniraju, ili ih zabole patka da treniraju, tako da uglavnom završe ko neka drveta u holandskoj ligi (u gorem slučaju) ili na marginama značajnijih evropskih liga (u boljem slučaju).

norel

Roeland Schaftenaar je neka četvorka/petica koja je igrala u drugoj španskoj ligi, a sada se brčka u Retimnu sa Krita (drvo). Robin Smeulders igra već godinama u Nemačkoj za Oldenburg prilično epizodnu ulogu na pozicijama 4 i 5 (drvo). Charlon Kloof je crni bek poreklom sa Surinama koji je posle dobrih partija u drugoj turskoj ligi zaradio ugovor takođe u jebenom Retimnu – verovatno imaju neku šemsu sa nekim agentom iz Holandije. Najbolji igrač tu bi trebalo da bude Henk Norel, četvorka-petica iz Saragose. Pre par godina je bio dosta dobar, Minesota ga je 2009. birala u drugoj rundi, a onda je 2013. razjebao koleno. Od tada se vratio, i nije loš:

Vidi, vidi, čak se i kurči:

23. Island

Island ima stanovnika koliko ima Niš sa okolnim selima. Od košarke su na Islandu popularniji sportovi fudbal, strongmenstvo, rukomet, a možda i neki drugi. Island igra Evropsko prvenstvo u košarci. To je sve šta treba da znate o košarci na ovom ostrvu. Njihova reprezentacija je toliko hard-kor-andergraund da ne bi bilo pametno propustiti niti jednu utakmicu koju na ovom prvenstvu budu igrali.

Stefansson1314

Sećam se da su igrali protiv nas 2012. kada smo igrali kvalifikacije za Evropsko 2013. U tim kvalifikacijama smo zaista igrali sramno, ali zahvaljujući pravilima koja ti prosto ne dozvoljavaju da se ne plasiraš na prvenstvo, ipak smo otišli na isto. Kako je sve to čudno, igrali smo odvratno u tim kvalifikacijama, ali smo ipak otišli na Evropsko, gde smo takođe igrali odvratno ali smo ipak otišli na Svetsko, gde smo odjednom proigrali odlično i konačno uzeli medalju.

Uglavnom, Islanda se od tada sećam kao slabog tima, ali borbenog, mislim, šta drugo mogu da rade? U Beogradu smo ih dobili 56 razlike. Inače, ako se neko seća, mi smo u tim kvalifikacijama bili treći, iza Crne gore i Izraela, igubili smo i od Estonije u procesu.

Elem, Islanđani su nastavili sa svojom borbenom igrom i tako stigli do najvećeg uspeha u istoriji – plasmana na ovo Evropsko. Dobili su dva puta Britance, i dva puta tesno izgubili od Bosne što im je bilo dovoljno da budu najbolji drugoplasirani i odu na prvenstvo. Mada malo je zabrinjavajuće što nisu mogli da čuvaju Elmedina Kikanovića.

Ko im je crnac?

„Crnac“ im je zapravo Ukrajinac, Pavel Ermolinskij. Kako je on završio na Islandu, pojma nemam, uglavnom igrao je igrao u drugoj i trećoj španskoj ligi, pa u drugoj francuskoj, pa u Švedskoj, dok se prošle godine nije skrasio u svojoj novoj islandskoj domovini.

Ko im je trener?

Neki lik, nije ni bitno. Mislim, piše da se zove Kreg Pedersen, ali kad to uguglam izbacuje mi nekog džez trubača Krega Pedersena, koga sam čak i pustio i bio je sranje. 🙁

Ko im je najbolji igrač?

Bez dileme legendarni Jon Stefanson. Igrao je gde hoćeš: u Dalasu pio kafu, u Dinamu iz Peterburga osvojio Evrokup, igrao još u Lotomatici, Benetonu, Saragosi, Pamesi… Odličan plej iako već ima godina i njihov glavni igrač – valja ga igrati u plus.

22. Estonija

Najbolji rezultati su im od pre Drugog svetskog rata kada su bili redovni na prventsvima. Eh, to su bila zlatna vremena za druge, pre nego što je profesor Nikolić Jugoslovenima doneo košarku. Jednom su čak i igrali Olimpijske igre u basketu, one Hitlerove, u Berlinu 1936.

Od tada su loši. Imali su tokom devedesetih onog nekog Müürsepp-a u NBA, za Dalas i Majami je igrao. U onim kvalifikacijama kada smo igrali sa Islandom, u grupi je bila i Estonija. Kao što rekoh, izgubili smo od njih u gostima, i sećam se da je to bilo jedno od većih nerviranja u mom životu. Sećam se da Estonci nisu imali nikakvu ideju, samo šibaju trojke kad god stignu. I protiv nas su im te trojke upadale, a mi smo stajali skamenjeni. Tako da, ako nisu nešto promenili do sada, a sumnjam da su, očekujte baltički morey-ball na Prvenstvu. Ne naročito efikasan, doduše.

muursep

Ko im je crnac?

Nemaju ga. Svaka čast!

Ko im je trener?

Tiit Sokk. I pored ovog užasno smešnog imena, on je bog i batina estonske košarke i trener reprezentacije je od 2004. Član je estonske košarkaške kuće slavnih (da, to postoji). Uradio je i duplog Iliju Petkovića i u tim pozvao svoje sinove Stena Soka i Tanela Soka. Mada mu se ne može zameriti jer je Sten jedan od retkih njihovih košarkaša koji igraju van Estonije, posle avantura u Rumuniji i Gruziji sada je član Dinama iz Moskve.

Ko im je najbolji igrač?

kangur

Bez sumnje Kristijan Kangur. Centar koji je godinama u raznim italijanskim timovima. Sećam se da je tokom njihove pobede nad nama u pomenutim mečevima ozbiljno uništavao Krstića. Za njihovu reprezentaciju igra od 2002. Po njemu je snimljen film u Estoniji, koji bi se u prevodu na srpski zvao Kad porastem biću Kangur.

Od poznatijih tu je i Siim-Sander Vene (Bogoslavov?) koji igra u Žalgirisu. I on voli da se kurči.

Više od svega me zanima koje je to takmičenje u kojem Estonija u košarci pobeđuje SAD sa 40 razlike.

21. Belgija

Sad već počinjemo da imamo posla sa timovima koji su ipak donekle respektabilni. Belgijski lavovi (ma jeeste, svi su sad lavovi) su loši u evropskim košarkaškim okvirima, da se razumemo. Bili su onako pedesetih i šestdesetih, ali su sve do prošlog prvenstva u Sloveniji bili potpuna bulja. Na prošlom su bili iznenađujuće solidni, deveti. U tom pohodu na deveto mesto su čak i nas namučili.

Jebo te, ladno su igrali Gagić i Micić.

Uglavnom, belgijska reprezentacija crpi igrače za sebe iz belgijske lige, koji su često zapravo neki Kongoanci. Di-Džej Mbenga pada na pamet. Tu i tamo tokom godina isplivaju neki dobri igrači kao što je bio Van den Špigel ili kao što je Ervel o kojem će još biti reči. Uglavnom, nisu skroz kanta, ali nisu ni dobri, neće stići do četvrtfinala.

Ko im je crnac?

lojeski

Iako je belac, na poziciji crnca figurira Met Lodžeski. Ili, što bi Iladjža Kovačić rekao Met Llllllllodžeskiiiiii!!! ukoliko ovaj postigne trojku. Lik je iz Viskonsina, studirao je na Havajima (koja klimatska promena, prijala mu je, izgleda), a potom je, budući da ga niko nije draftovao, zapalio u Evropu da zarađuje za leba. Preciznije, u Belgiju. Tamo su ga zgotivili, dali mu papire da igra za njih, a on je vremenom prerastao ligu u kojoj vedri i oblači Vesa Petrović i zapalio u Olimpijakos. Odličan šuter.

Ko im je trener?

Eddy Casteels. Bio je ili je trenutno trener svega košarkaškog u Belgiji. Ostende, Šarlroa, reprezentacija, svuda je bio trener. I trener godine je stalno u Belgiji. Uglavnom, neki glavni baja belgijske košarke.

Ko im je najbolji igrač?

hervelle

Pored Lodžeskog, svakako Ervel. Ko iole prati evropsku košarku, zna ga. Jak je kao bizon, igrao je sto godina u Realu, sad igra sto godina u Bilbau. Kako je stariji, sve više igra četvorku, mada je pre bio dosta opasan na trojci jer je mogao da šutira, ali i sitnije čuvare da uvlači u post. Odličan je skakač.

Tu je i Džonatan Tabu (crnački taboo), plejmejker poreklom iz Konga. Sećate ga se prošle godine je igrao za Albu protiv Zvezde, onako, nije loš. Tu je i drugi plejmejker, koji će verovatno biti starter, Sem Van Rosom iz Valensije. Solidan plej. Kao neki lošiji Ertel npr.

20. Bosna i Hercegovina

Bosna je na Evropskim prvenstvima prilično redovna, ali na svoju žalost, redovno loša. Košarka u Bosni svakako počinje da se budi, i to je odlično, ali ove sezone ih je baš zadesila loša sreća, jer su im svi glavni otkazali. Nurkić ih je odjavio, jer se nešto podžapao sa savezom (verovatnije je da ga je samo mrzelo), Mirza je uzeo prezasluženo leto odmora, a Nihad Đedović se odrekao bosanskog pasoša da bi mogao da dobije nemački, kako bi tamo mogao da igra kao domaći igrač. Takoreći zaboo im je nož u leđa.

Ko im je crnac?

Aleks Renfrou. Sasvim solidni plejmejker kojeg je ovog leta Pešić doveo u Bajern. Posle Zagreba u kojem sam ga prvi put gledao, igrao je u celoj Evropi, a prošle sezone zajedno sa Tabuom Belgijancem u Albi protiv Zvezde. Mislim da je bolji od Zeka Rajta, ali ne od Domerkanta.

Ko im je trener?

dusko ivanovic

Duško Ivanović. A možda su svi ovi igrači što su otkazali pobegli od treninga kojima će ih mučiti Duško Ivanović? Mislim, ja ne znam da li je to baš tako naporno, ali očigledno je da je on najstroži i, što se treninga tiče, najzahtevniji trener u Evropi, inače ne bi igrači samo na njega toliko kukali.

Nije bio uspešan u PAO-u, ali ne menja činjenicu da je on veliki trener. Verovatno se radovao saradnji sa svojim omiljenim igračem ikada, Mirzom, ali nažalost Mirzi je trebao odmor.

Mislim da ovaj pristup u kojem je trener despot u evropskoj košarci treba da izumre. Jednostavno, to je toliko ukorenjeno u balkansko viđenje sporta, da trener mora da je bog, ali ne mislim da je to dobro. Naravno, trener treba da ima autoritet i da bude uticajan, bez njega bi se sve raspalo, ali on je tim igračima kolega, a ne šef. Oni svi zajedno treba da rade kako bi postigli uspeh. Cenim da će to početi polako da se menja. Prvo svugda drugde, pa onda na Balkanu, jasno.

Ko im je najbolji igrač?

Ne znam. Andrija Stipanović možda? On mi je uvek bio solidan. Ko drugi onda? Elmedin? Noooo. Gordić? No no no no… Bavčić je još tu (igra na Kosovu), Šutalo (Rumunija), Jošilo iz Metalca, Minja madafakin Milošević iz zlatnih dana Zvezde (zlatnih za mene kao grobara, naravno).

Nedim-Buza

Nedim Buza je najveći talenat ovde, svakako. Fizički je impresivan, ima ogromne ruke. Ima pristojnu tehniku, sasvim lep šut i grize kad igra, što je itekako bitno. Nije vanserijski talenat kao što je Hezonja npr. ali ga lepa karijera svakako čeka. Evo nekog hajlajta uz neizbežni jebeni Beogradski sindikat.

Ako ovo čita neko iz Bosne, a znam da ima ljudi koji čitaju, bacite koji komentar o Bosni na ovom prvenstvu, sigurno ste upućeniji. Znam da ćete me verovatno ispljuvati što sam Bosnu stavio ovako nisko.

19. Rusija

Za kraj današnjeg teksta ostaje Majčica Rusija. Baš su loši. Pisao sam o njima u prošlom tekstu, onom koji se bavio Trofejom Beograda i našom utakmicom protiv njih.

mozgov

Kao što rekoh već, Rusija je, suočena sa brojnim otkazima, u grupi najlošijih timova na šampionatu. Nema centara Klivlenda, Mozgova i Kauna, nema Šveda, nema Hrijape, nema ni onog Karaševa iz Netsa. U ovom slučaju bi im čak i Sokolov i Savrašenko odgovarali, sve samo da ne gledaju onog Patejeva.

Igra im je spora, ali zato neorganizovana. Nemaju dobre šutere, ali zato ne mogu dobro ni da dolaze do obruča. Mislim, sad ja u svemu tome malo preterujem, ali istina je da su stvarno loši, jer nemaju igrača koji mogu da prave poene – ni sami sebi, ni drugima.

Ko im je crnac?

Nemaju ga, mada bi im u situaciji kao što je ova on bio veoma koristan.

Ko im je trener?

Evgenij Pašutin. Solidan je, osvojio je dva Evrokupa: sa Uniksom 2011. i sa Lokomotivom Kubanj 2013. Pre toga je dugo bio asistent Mesini u CSKA, sa njim je dva puta uzimao Evroligu. Ovde pokušava nešto, ali je jasno – od govana pita govnara.

Ko im je najbolji igrač?

vitalij fridzon

Vitalij Fridzon. Odličan je šuter, aktivan u odbrani, u ovoj selekciji je prinuđen da bude i primarni plejmejker. Inače najbolje funkcioniše u spot-ap situacijama kada su drugi kreatori sa njim na parketu. Uz njega su tu i stare kuke Monija (on mi je uvek bio bezveze), Ponkrašov i Voroncevič.

Podelite sa prijateljima...Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Share on LinkedIn0
Nikola Novakovic

Autor: 

  Društvene mreže:
 • facebook
 • googleplus

8 Komentari

 1. Ovdje je komotno čitava grupa osim Francuske mogla da se nađe uz dodatak još možda Češke republike. BiH možda i prođe dalje uz neku ludu sreću jer realno nijedna reprezentacija osim Francuske nije nešto značajno bolja.

  Ova je pobijedila:“Igra im je spora, ali zato neorganizovana. Nemaju dobre šutere, ali zato ne mogu dobro ni da dolaze do obruča.“ 😀

  Pozdrav iz BiH

 2. S obzirom da pripadam starijoj generaciji basketofila malo sam se brecnuo kako si otpilio Sokka, a taj je bio baš jeben igrač, posebno u paru s Marčuljonisom. Osmdesetih je bio član prve petorke Zbornaje s kojom je u par navrata razbucao Jugu s Petrovićem, Divcem, Paspaljom, Obradovićem, Rađom itd. Briljirao je u finalu i polufinalu Seula 1988. gdje su Sovjeti (Marčuljonis, Sabonis, Volkov, Tihonenko, Kurtinaitis, Homičus i gazda Gomeljski) za finale razbili Amerikance (zadnja postava prije drimtimova: D. Robinson, M. Richmond, D. Majerle, S. Augmono, H. Hawkins i gazda J. Thompson), a potom za zlato Jugu koja je tada imala valjda najjači tim u historiji. Iako sada izgleda kao fantastika, zbog tog su poraza i Srbi i Hrvati i Albanci i Bosanci i Makedonci i Slovenci u somborskoj kasarni JNA danima kolektivno naricali, a jedan je žgoljavi Albanac iz Prizrena od goleme tuge vlastitom glavom poravnao ekran TV-a zbog čega je prvo fasovao bolnicu a potom i dvotjedno dežurstvo u kenjari. Bogami, mrzili smo tada Sokka žešće, mamicu mu…
  Pozdrav i nastavi i dalje s pisanjem, mnogo dobro ti ide… Purger.

 3. @atlas

  Stvarno greota, em su najjači, em ih je žreb usrao za sve pare. Nadam se da će se malo uljuljkati pobedama od 30 razlike u grupi, pa će neko moći da ih iznenadi i Srbiji olakša put do finala. 🙂

  Kad kažem „nadam se“, mislim „tešim se“.

  Pozdrav iz Srbije!

  @klasaoptimist

  Hvala na pohvalama, ali pre svega na ovom carskom komentaru. Kada nam blog bio pun ovakvih komentara znaću da je ovo što radimo zaista od nekog značaja. Ali u pravu si, iako se trudim da to ne činim, vrlo često ne dajem starijima dužno poštovanje. Ne iz nevaspitanja, čisto iz nepoznavanja. Kada god to uradim, obavezno mi daj packu u komentarima. 🙂

  Živ bio!

 4. Prije svega, sve pohvale za blog.

  Sto se tice crnogorske reprezentacije, ne znam da li iko ima objasnjenje za ono sto se desilo. Mislim da je atmosfera odavno narusena, jos od Slovenije 2013, kada je suspendovan Dasic. Javna je tajna da su na pripremama na Zlatiboru izlazili u grad do jutarnjih sati. Dodaj na to i likove u KSCG poput Danila Mitrovica, Veska Barovica i slicne, pa je to jos vec razlog da razumijemo sto se desava. Otpilike, dodje do momenta da skoro sve boli ona stvar sto se tice igranja za reprezentaciju.

  Potpuno suprotno od onoga sto sada Srbija ima. Djordjevic nije neki strucnjak, definitivno nije krem evropskih trenera, ali ono sto mu niko ne moze osporiti je onaj mangupski pobjednicki duh. Sto je i prenio na momke. Odavno nisam vidio na ovim nasim prostorima da svaki igrac stvarno zeli da igra za reprezentaciju. Inace se sve vise kalkulise, tempira forma za sezonu, strah od povrede itd. Srbiji je to najveca prednost iako ima reprezentacija koje su jace imenima. Vidjecemo. Puno srece, navijacu za vas.

 5. @brancode

  Izgleda da Dašićeva sklonost ka pevaljkama ima dalekosežne posledice. 😀 Jebi ga, biće bolje uskoro, suviše je tu dobrih igrača da se ovako tavori.

 6. Super ste. Smiješni ali ne glupi txtovi. Volim ovu stranicu, samo nastavite tako. Pozdrav iz Zagreba.

 7. Nurkic je ipak zbog povrede otkazao (operacija koljena, prorez nekih 10 cm). Momak je odlagao NBA Ljetnu ligu radi U20 B divizije (u denveru svi poludili na njega, jer vidimo i ove godine da su je igrali svi TOP 5 pikovi), nema sanse da ne bi dosao na ovo, bez obzira sto postoji sitni nesporazum sa savezom.
  S udarnom trojicom siguran sam da bi se mogli nadat kvalifikaciajam za Olimpijadu.
  A i ovako oslabljeni vjerujem u dvije pobjede. klasa optimist

  pozdrav

 8. @Ron Artest

  Baš ti hvala, upravo tome i težimo!

  @Brada 13

  Znam, dojavili su mi ljudi da je zbog povrede otkazao odmah po objavljivanju teksta. Ja sam se dok sam pisao setio tog prepucavanja sa savezom, skroz sam zaboravio da proverim razlog zašto ne igra. Da igraju Đedović, Nurkić i Teletović, Bosna bi bila u ovoj grupi zajebanih, to je sigurno. Ovako je dosta mršavo.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *