Pages Menu
TwitterRssFacebook
Meni kategorija

Tekst napisao dana јан 19, 2016 u kategoriji Košarka, Polusvet, Sport | 1 komentar

NBA: Martin Luter King i inspiracija koju seje (crtice)

NBA: Martin Luter King i inspiracija koju seje (crtice)

Nije nas bilo dugo, evo ovde su neke crtice da vam prekrate čekanje do nekih drugih tekstova za koje uvek lažem da će uskoro. Sinoć je baš bilo ludilo, svačega je bilo, ali mi pričamo prevashodno o onom najzanimljivijem, ili, sada je bolje reći, onome što je trebalo da bude najzanimljivije.

-Voriorsi, zar ne znate da Barns ne može da čuva Lebronišku? U prošlom finalu smo videli da ga samo Igi pristojno čuva. Tako je i ovoga puta. Ali, ispostaviće se, to je apsolutna nebitna stvar u pogledu konačnog ishoda ove tekme.

-Kavsi, zar ne znate da niko ne može da čuva Stefa? To je već bolje pitanje. U prošlom finalu je Kajri mogao onu jednu tekmu pre nego što se polomio, pa je mogao Delavedova druge dve. Tu se mogla i dobiti tekma, ali ovakav još neoporavljeni Kajri, i ovakav poludeli Kari daju samo jedan proizvod – sjebane Kavse.

-Kavsi loše deluju, Lav pliva unaokolo. Dobro je igrao dok se nije vratio Irving – možda mu ne prija uloga trećeg igrača u timu. A onda sa druge strane, sa ovakvim nivoom igre, naročito u odbrani, ništa značajnije od role treće violine mu ni ne pripada. Da li uopšte postoje tri violine? Ne znam, znam samo da se kaže da je neko prva violina kad je najbolji. A ako je drugi najbolji onda je druga banana. Što banana jebote? Valjda postoje tri violine u nekom simfonijskom orkestru.

-Elem, od Petorke Smrti ništa manje smrtonosna nije ni njihova startna petorka, pogotovo sada kada se Barns vratio. A da bi igrao protiv te startne petorke, moraš imati masivnog centra da igra sa Bogutom. A jedini funkcionalan kojeg oni trenutno imaju je Mozgov. Zato me i čude glasine da će možda gledati da trejduju Mozgova. To mi nije logično, ma koliko se Mozgov raspadao ove sezone posle povratka od povrede. Ipak je suviše talentovan za tako veliko telo da bi ga se odrekli, ne znam šta je figuriralo kao zamena za njega u tom trejdu, ali ga ja ne bih olako kaširao. Doduše, ovo je vreme kada je Lebron pre godinu dana uzeo doznake za bolovanje da bi se posvetio svom dži-em poslu. Prošle godine ga je sasvim solidno uradio, baš me interesuje šta je smislio ove, ako jeste nešto.

-Lebron je gurnuo Harisona Barnsa pod voz slično kao što je Frensis Andervud gurnuo Zoi Barns hehehe, spojler alert.

spojler

-Ovo sam malo nategao, GS igra toliko dobro da je teško zapravo reći da je ovde neko iz Klivlenda nekoga iz Golden Stejta ubio. Ali dobra je fora, valja mi oprostiti.

-Klivlend deluje da je dobro složen da skine GSW, ali kada se pogleda realno, teško da će moći. Jednostavno su Voriorsi preduboki i prekvalitetni. Pa druga petorka GS-a pojačana Grinom (Livingston-Barbosa/Raš-Iguadala-Grin-Ezeli) bi igrala plejof na istoku bez frke. Početak druge četvrtine u kojem su se Livingston i Igi rastrčali najbolje to oslikava. Kada nema Lebrona u napadu, igra odmah pada – Kajri mora da bude agresivniji, budući da je Lav u postu protiv Barnsa dosta beskoristan.

-Ono što možda može da zabrine Klivlend je što u ovom trenutku nemaju neku veliku rezervu, u smislu napretka igrača. Kajri će biti bolji, istina, ali on ne donosi kvalitet u onome što im je neophodno da izađu na crtu Kariju i Drejmondu.

-Zašto ne krenu sa Šampertom? Možda bi on mogao da pokuša da poremeti Stefa na početku tekme? Taman bi onda Smit mogao da igra 1 na 5 u drugoj petorci.

-Kada Kajri čuva Stefa bez lopte, nemoguće je da ga sačuva. A kada se to desi, nemoguće je da Stef ne dobije dobar pas, jer svi dobro dodaju u petorci koja je rešila tekmu (Petorka Smrti, samo je Livingston na parketu umesto Barnsa). Blat je toliko očajan da je pokušao i sa Džej-Arom na Stefu, ali su onda Voriorsi samo spustili loptu Kleju u post jer ga je čuvao Irving – automatska dva poena.

-Kavsi jednostavno ne mogu ništa kada igraju sa superniskom petorkom. Stave Tristana Tompsona na peticu, Lebrona na četvorku i i dalje su inferiorni. Kada gledam kako ih ovako zlostavljaju (utakmica je gotova posle 20 minuta), ne znam ni odakle bih počeo. Prvo i prvo, moraju mnogo više da hasluju. Moraju da se vraćaju u odbranu jebeno. Moraju da iskoriste te centimetre prednosti da uzmu neki skok u napadu. Ne znam da li su uzeli jedan skok u napadu za skoro celu drugu četvrtinu u kojoj je peticu igrao Grin sa svoja dva metra i nekim kusurom pride. Moraju više da koriste svoje osnovno oružje – Lebrona u pikenrolu. Moraju da reorganizuju rotaciju za tekme sa Golden Stejtom. Moraju možda i da razmišljaju o nekom trejdu, jer ovako nemaju promil šanse da dobiju seriju. Imaju šanse da dobiju utakmicu, ma koliko to nerealno izgledalo na ovih 30 razlike na poluvremenu, imaju je. Ali da dobiju seriju nemaju nikakve. Sada je vreme da se uloži i da se rizikuje. Prvo mesto na Istoku im ne gine, tako da su u odličnoj poziciji da nešto preduzmu. Ali koji je igrač koji bi rešio njihove probleme? Verovatno Drejmond Grin hehehe. I kada bi preduzeli sve ove korake, opet verovatno ne bi bili u prilici da im izađu na crtu sa podjednakim šansama za pobedu u seriji. Makar tako deluje u januaru 2016. godine.

-Poluvreme. Poniziše ih. Džej-Ar je jedini toplokrvan igrač u Kavsima. Master klas Karija, Stefa, Kleja, Igija i ostalih.

-I tu bih se zaustavio sa pričom o susretu prošlogodišnjih finalista. Ovo je bilo toliko direktno dominantno da ovaj moj komentar i nije bio nužan. E, ali gledao sam finiše dve tekme koje su otišle u po dva produžetka. Nisu obilovale kvalitetom, da iskoristim popularni eufemizam srpskih sportskih novinara, ali su bile borbene. Izgleda da ih je Martin Luter King ipak inspirisao.

-Prvo i prvo, nikada nisam video da je igrač bio na granici tripl-dabla, i to velikog tripl dabla, a da je odigrao zapravo dosta jadnu tekmu. Ovaj Iš Smit je zapravo tako jadan igrač da bi mu u nekom solidnom evroligašu, Zvezdi npr, komotno rekli IŠŠŠŠŠ bre! Ouuuuu jeeeeaaaa – Nikola is da new king o’ puns!

ish.smith_

-I baš sam razmišljao, ko bi iz ove Filadelfije koja je doterala Njujork do drugog produžetka bio značajno pojačanje u Zvezdi, tj. ko bi ovde u Zvezdi mogao da igra prvu petorku? Kovington umesto Simona ili Dangube, jasno, Noel bi delio minutažu sa Cirbesom, verovatno i Okafor i to je to.

-Što se Njujorka tiče, Karmelo bolje igra što manje šutira, ali vrlo često ne uspeva da obuzda inner Kobija, kao npr. sinoć. Ono nikome ne treba, onakvo silovanje. A što se ostalih tiče, Fil je super radio tokom leta – ispostavi se. Geloveja je ostavio sa razlogom, odličan bek pit bul i vreme je da potpuno istisne Kalderonov leš, Lens Tomas je super šljaker, Robin Lopes igra kako se očekivalo da igra, ni Kajl O’Kvin nije loš. Fil Džekson nije nikakav čudotvorac. Samo je dovoljno sposoban da zna šta će da uradi, i čvrsto se drži svojih zamisli. To je ono najbitnije, Niksi su konačno na nekakvom putu, a od sredine devedesetih nisu bili ni na kakvom. Sama ta činjenica je razlog za radovanje.

-Ovom prilikom bih samo pozdravio mog brata Kembu i da kažem da sam uvek verovao u njega i da ostajem pri svome da će Kemba postati solidan šuter na duže staze, i da ova sezona nije samo neočekivana anomalija. A i brate, uživanje ga je gledati kada igra pametno – nijedna tačka na terenu nije sigurna kada ima loptu i kada mu „trepće zvezdica“.

Podelite sa prijateljima...Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Share on LinkedIn0
Nikola Novakovic

Autor: 

    Društvene mreže:
  • facebook
  • googleplus

1 Komentar

  1. Ne postoji treća violina u orkestru, ali zato postoji viola koja je oblikom identična violinama, samo su joj dimenzije neznatno veće. Koristi se kao pozadinska pratnja violinama,rijetko ima dionice solo instrumenta i općenito nije nešto na cijeni ni kod kompozitora ni kod publike, naprosto je violine „zaguše“ i poberu svu slavu. Čini se da je Love preodređen za violistu u raštimovanom klivlendskom orkestru.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *