Pages Menu
TwitterRssFacebook
Meni kategorija

Tekst napisao dana јун 8, 2015 u kategoriji Bili smo, Košarka, Polusvet | 0 komentara

Polusvet drugi na City Basket turniru OU MAJ GAD

Polusvet drugi na City Basket turniru OU MAJ GAD

Ovom prilikom Vam, dragi mnogobrojni čitaoci, donosimo kratak osvrt na turnir u basketu (3 na 3) koji se prošlog vikenda odigrao ispred Delta Sitija na Novom Beogradu. „I zašto bi to nas zanimalo?“ pitate se zbunjeno. Zato što je ekipa pod nazivom Polusvet osvojila ni manje, ni više nego drugo mesto!!!

polusvet basket

„Pa ko je onda od autora Polusveta predstavljao moj omiljeni sajt na ovom turniru?“ pitate se dalje „kada ne vidim ni Demdžu, ni Duleta, ni Džonija“. To je bio Hili, siva eminencija sajta i naš Hackerman.

hackerman-0-jpg

Hili je reprezentovao Polusvet igrajući u dresu nikoga drugog do Kerija Madafakin Kitlsa iz dana u Nju Džersi Netsima. Borio se kao lav i, uz svoje sjajne saigrače, stigao do finala u kojem je premorena ekipa Polusveta ipak poklekla pred ekipom Spale Er. Naš kolega je ostavio srce na terenu, a u tom procesu je i dobio lakat po arkadi, te je morao na ušivanje. Tom prilikom je prijavio da je sestra na ušivanju bila iznimno dobra i da ne bi imao ništa protiv da u kratkom vremenskom periodu opet ode na ušivanje pod tim uslovima, što nikako ne znači da bi trebalo da ga nabadate u oko kada ga vidite na ulici.

hili vugla

O turniru je pisao i B92, i Polusvet nazvao iz nekog razloga iznenađenjem, što samo ukazuje na to da nisu gledali turnir u bloku 45 prošle godine koji je ova ekipa osvojila.

Elem, turnir je bio pristojan, ali je bilo problema sa terenom, terenom koji se sastoji iz nekih plastičnih ploča koje igrači s vremena na vreme razjebu, pa moraju da krpe, a i lopta je iz nekog razloga bila gumenjara, Drugi dan turnira je duvao i vetar pa je bilo dosta teško ubosti trojku. Dalje, nagrade su bile prilično socijalne, mada je i to bilo za očekivati budući da je učešće bilo besplatno, ali se sponzori nisu baš otvorili. Mislim, jedna kofa KFC-a za celu ekipu + majica i šorc za svakoga, nemoj da si bezobrazan. Inače drugog dana turnira je igrao i moj burazer Andrej, koji je nažalost izgubio u polufinalu, ali su se dobro šibali, što se kaže. Pozdravljam ga ovom prilikom, svaka čast.

Bio je tu i em-si koji ima takav posao da je nemoguće da ne nervira ljude, ali je ovaj to radio u najmanjoj mogućoj meri, tako da je bilo okej. Bio je tu i di-džej koji je vrteo standardne rep-limunade + poneki Mob Dip ili tako neku tvrdoću iz devedesetih. Bile su tu i ribe koje su delile Redbulove za kojima je nastala prilična jagma (i za Redbulovima i za ribama).

kerry-kittles-was-picked-8th-overall-by-the-new-jersey-nets

Profili likova koji prisustvuju ovim turnirima su veoma raznoliki i interesantni, ali i poznati svakome ko je makar jednom prisustvovao ovakvom događaju. Imate tu male dečake od 12 godina koji se prijave i odmah ispadnu, ali svi navijaju za njih, imate likove u basketball_iz_life fazonu koji istetoviraju košarkaške lopte, i nose one rukave, imate old-skul likove u kratkim šorcevima koji ne maše šuteve od table ali rokaju najubitačnije sekirice, imate pregruvane teretana-bojse koji seju strah na terenu i oko njega, imate likove sa reputacijom dobrih basketaša o kojima svi pričaju, imate uvek neke poluprofesionalce, neke potpune dileje koje me uvek učine srećnim da mogu da pomislim da ne bih bio najgori kada bih igrao, imate likove koji ne maše trojku, imate previsoke likove – jednostavno, uvek je do jaja raznoliko i zanimljivo.

Čujemo se ubrzo opet, mora se nešto prozboriti i o finalu, ali i o Gemotronu koji postaje sve uvrnutiji, ali i sve bolji kako se bliži finalu pete sezone.

Podelite sa prijateljima...Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Share on LinkedIn0
Nikola Novakovic

Autor: 

    Društvene mreže:
  • facebook
  • googleplus

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *