Pages Menu
TwitterRssFacebook
Meni kategorija

Tekst napisao dana апр 7, 2015 u kategoriji Košarka, Polusvet, Sport | 0 komentara

WTF momenti srpske košarke – Part 0 – Uvod

WTF momenti srpske košarke – Part 0 – Uvod

Uzimam da košarku iole slovesno pratim od negde dvehiljadite godine – kada sam prestao da pratim košarku isključivo na nivou: dali su koš ovi za koje navijam – do jaja/primili su koš ovi za koje navijam – sranje. Od tada, od prelaska u treći milenijum, nagledao sam se utakmica srpske i regionalne košarke, što preko tevea, što uživo, naslušao sam se Petra Dende, nagledao sam se Čede Vitkovca, braće Bakić, Strahinje Miloševića, Vida Žarkovića, Redžija Frimena i raznih drugih uspešnih i manje uspešnih legendi balkanske košarke u ovom trećem milenijumu.

Jednog popodneva sam počeo da zamišljam o momentima srpske košarke koji su me zaprepastili, i na pamet su mi pali sledeći. Oni će biti objavljeni kao mini-seriji koja za sada broji osam delova/epizoda. Treba uzeti u obzir da ovom fenomenu WTF momenata nije poklonjeno ni izbliza toliko pažnje koliko bi bilo umesno za jednu ovako ozbiljnu disertaciju, ali neka ostane na ovome, neka ovi i slični tekstovi na Polusvetu budu začetak iz kojeg će se posle razviti neki srpski The Book of Basketball. I onda neko po tome snimi film. I igra Biković, tj. Bikovićev sin, jer će dosta dugo vremena proći dotad.

Pre nego što sa ovim tekstovima započnem, želeo bih samo da kažem da će se događaji koje ćemo ovde pominjati ticati samo igre, samo košarke, tako da biseri poput Dendinih Lejkersa i Efesa (o kojem je Demdža već ovde pisao), ili Šarenčevog bloka Koštunice, ili Đurovićevih Persijanaca vladara sveta i mnogih, mnogih drugih, ovde neće naći svoje mesto. Materijala u ovoj oblasti ima toliko da će ta oblast jednom verovatno dobiti i svoj zaseban tekst.

vid zarkovic

Kao što rekoh, sigurno će biti stvari koje sam zaboravio, obavezno ostavite u komentarima vaš WTF utisak za koji biste želeli da mu se pokloni malo više pažnje.

Koncipirao sam to tako, da će na svakih nekoliko dana izlaziti novi tekst, najčešće će to biti u nekom trenutku uveče (7 ili 8 sati) kako bi tekst moglo da vidi što je moguće više ljudi, i kako bi onda moja tašta priroda bila zadovoljnija.

Postovanje tekstova počeće koliko sutra, nadam se da će se nekome svideti i da će mi Timbe opet komentarisati na Fejzbuku. U međuvremenu će biti i drugih tekstova, pored ovih vezanih za seriju.

Evo spiska svih tekstova iz ove serije, vremenom ću stavljati linkove.

WTF momenti srpske košarke – Part 1 – Petar Božić: druga mladost

WTF momenti srpske košarke – Part 2 – Novi Sad 2007.

WTF momenti srpske košarke – Part 3 – Košarkaški život: Vuk Radivojević

WTF momenti srpske košarke – Part 4 – Još jedno čudo u Istambulu

Podelite sa prijateljima...Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Share on LinkedIn0
Nikola Novakovic

Autor: 

    Društvene mreže:
  • facebook
  • googleplus

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *